LUOVA KUMPPANI

Pitkäkestoiset kumppanuudet luovat yhteisiä arvoja, sitoutumista palveluiden kehittämiseen sekä tuovat tulosta pitkällä aikajänteellä

Lime Art | Manchester UK

Lime Art -organisaation kanssa aloitin yhteistyön vuonna 2016 vierailtuani Manchesterissa ensimmäistä kertaa. Olemme luoneet yhdessä AIR -artists in residence -konseptin sairaalamaailmaan sekä pilotoineet residenssiä sekä Suomessa että Englannissa. Teemme yhteistyötä koulutuksen, projektien ja taidesisältöjen osalta. Olen vieraillut sairaalassa jo neljää kertaa. Kuvassa Art Of Silence®️-menetelmän pilotoimista henkilökunnalle. 

New Beat oy ja Sairaala Nova Jyväskylä

Olen laatinut vuosina 2018-2020 Osallistavan taiteen suunnitelman Sairaala Novaan, Jyväskylään yhteistyössä New Beat, Taike ja Lime art. 

Suunnitelma toteutuu edelleen uudessa sairaalassa, jossa osallistavien projektien sekä taidemenetelmien avulla tuodaan niin henkilökunnalle, potilaille kuin vierailijoillekin hyvinvointia, viihtyisyyttä ja muutoskeinoja. 

Suunnitelmasta ja osallistavan taiteen ohjelmasta lisätietoa sairaalan sivuilla 


MDI ja Turun kaupungin kulttuurin kärkihanke

Aloitin yhteistyön MDI aluekehittämisorganisaation kanssa käytännön tasolla vuonna 2023. Olen kulttuurihyvinvoinnin kehittämisen asiantuntijana kehittämässä palvelusisältöjä eri ikäryhmille Turun kaupungille. Kehittämistyöpajoissa on mukana taidelähtöisiä menetelmiä sekä laaja joukko Turun kaupungin huikeita ammattilaisia. Teemme kulttuurihyvinvoinnin palvelutarpeen selvitystä vuonna 2023.

Lisää kärkihankkeesta  

Haluatko työskennellä kanssani?

Kulttuuri ja taide - sehän on sellaista kukkahattutätien elitististä hömppää! Ketä kiinnostaa joku kulttuurihyvinvointi? Siihen nyt ei ainakaan rahaa kannata laittaa - jos ei sitä muutenkaan ole!

Minuapa kiinnostaa! En ole elitisti, enkä (vielä) omista kukkahattua, mutta täti-ihminen kyllä olen!

Kulttuurin ja taiteen arvostus on aina vähän niin ja näin. Aina saa taistella, hakea rahoitusta muutenkin pieniin eväisiin ja sittenkin tulee joku joka sanoo, että olet täysin turha tyyppi, mene kesäteatteriin leikkimään. Kuulostaako tutulta?

Millainen kulttuurihyvinvoinnin projekti sitten onnistuu?

Sinun pitää olla rohkea, kiinnostava ja aikaasi edellä - jota todennäköisesti jo olet, koska luet tätä tekstiä. Kateelliset, ummehtuneet ja vähättelevät kommentit saa riittää, kun lähdemme yhdessä työstämään projektiasi tai yhteisöäsi uuteen muotoon. Siinä minä voin olla apunasi. Kulttuurihyvinvoinnin projekteissa on tärkeää, että huomioidaan sekä asiakkaan, kohdeyleisön että tekijöiden hyvinvointi ja turvallinen työtapa. Myös kestävän rahoituksen hankinta ja ammattilaisten tuottamat tai toteuttamat palvelut tuovat näkyvää tulosta hyvin pian. 

Kysyt itseltäsi, oletko osa ongelmaa, vai haluatko olla osa ratkaisua?


Mitä yhteistyön aikana tapahtuu?

Ensin sovitaan tavoitteet ja sisältö. Sitten kääritään hihat ja aletaan hommiin. 

Miltä tuntuisi jos: 

  • asiakkaasi, työntekijäsi, kollegasi ja verkostosi saisivat uusia menetelmiä, oivalluksia ja parempaa palvelua taidelähtöisten menetelmien ja sisältöjen avulla?
  • Sinun työtaakkasi helpottuisi, kun taustalla toimii asiantunteva ja moneen taipuva hyvää energiaa ja onnistumisen potentiaalia levittävä tyyppi? 
  • Voisit keskittyä omaan osaamiseesi ja saisit samalla roppakaupalla uusia ideoita, voimavaroja jaksamiseen ja pääsisit lähemmäs tavoitteitasi?
  • Tietäisit, että osaamistasi arvostetaan ja muutos parempaan on mahdollinen toteuttaa käytännössä?

Mitä yhteistyökumppanit sitten sanovat?

"Muutos potilaissa taidetyöskentelyn aikana oli huima - alussa he eivät edes katsoneet silmiin tai puhuneet, lopussa he jo pyysivät apua ja kommunoivat sanallisesti sekä työskentelivät yhdessä."

Dawn Prescott / Lime Art

"Pauliina on sellainen kokenut, sydämellinen työkaveri, joka kertoo sulle parhaat jutut ennen kuin edes keksit kysyä."

Yhteistyökumppani konsulttitoimistosta

Mietitkö vielä jotain? Kysy lisää suoraan minulta!

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otan sinuun yhteyttä niin pian kuin voin.