Tarina

Tarina minusta ja yrityksestäni

Pauliina Haouami

TOIMITUSJOHTAJA, PERUSTAJA

Kun synnyin, putosin mitä ilmeisemmin suureen ämpäriin, joka oli täynnä rakkautta, valoa, energiaa, luovuutta ja tahdonvoimaa. Syntymästäni saakka olen tarinan mukaan ollut kirkassilmäinen, nauravainen, iloinen, tekevä ja varsinainen tarinankertoja. Mielikuvitukseni juoksi sellaista vauhtia, että ihmisten oli vaikea pysyä perässä. Paras ystäväni oli Esko-täti, joka kulki mukanani siihen asti, kunnes naapurin papparainen ajoi Ladallaan hänen ylitseen. Voi Eskoa. Kasvoin ja kävin kouluni Lievestuoreella Laukaassa ja lähdin opiskelemaan 18-vuotiaana kulttuuria ja viestintää sekä kansainvälisiä aineita avoimeen yliopistoon ja lopulta valmistuin kulttuurituottajaksi (AMK) Korpilahdelta. Opiskelin myös valokuvausta, liiketoimintaa, luovuutta ja hankehallintoa erilaisissa yhteyksissä. 

Tänä päivänä olen eräänlainen myytinmurtaja soten ja taidekentän välimaastossa. Minulla on 20 vuoden työelämäkokemus erilaisista organisaatioista ja tavoista toimia ja paljon näkemystä muutoksesta, kehittämisestä ja liiketoiminnasta luovilla aloilla. Olen johtanut luovia ja määrätietoisia ihmisiä, organisaatioita, hankkeita ja projekteja ja hankkinut rahoitusta erilaisista kanavista. Saan ihmiset loistamaan ja yhteisöt kukoistamaan. Mottoni on: miten voit auttaa muita jos omat akut on loppu?

Miten minusta tuli luovan alan yrittäjä ja taiteen ja hyvinvoinnin yhteyksiä ratkova ammattilainen?

Jossain vaiheessa elämääni tulin pisteeseen, että rakastin työtäni eri organisaatioissa mutta erityisen lapsen (yksin)huoltajuus ja kaikkien vaadittavien asioiden hoitaminen arjessa vei jaksamiseni nollaan. Isäni sairasti aggressiivista MS-tautia ja näin vierestä myös vakavan sairastumisen vaikutukset mielen ja perheen hyvinvointiin. Kyllä, uuvuin useampaan kertaan. Se on ollut vaikea myöntää itselleen. 

Sydäntäni jouduttiin korjailemaan sairaalassa kolmesti, muutin vuonna 2018 Jyväskylästä Helsinkiin ja perustin yrityksen Luova Lapio vuonna 2020 vuosien unelmoinnin seurauksena -keskellä pandemiaa ja kulttuurialan sulkuja. Teen taidetta myös itse, olen valokuvaaja, muusikko ja kirjoittaja. Ohjaan hyvinvointivalmennuksia ja minulla on intialainen henkinen mestari (Nispruh Spandan) opettamassa joogaa & meditaatiota. Opiskelen kehon ja mielen yhteyttä jatkuvasti. Olen käynyt TRE (Tension and stress release excercise) valmennuksen 2023 (Jyrki Ritsilä) ja opiskellut myyntiä ja markkinointia koko urani ajan. 

Saan inspiroivalle työlle vastapainoa perheestä, luonnosta ja henkisyydestä. Kansainvälinen työ on lähellä sydäntäni, minulla on kotimaa kolmessa valtiossa ja pystyn kommunikoimaan noin yhdeksällä (9) kielellä. Uteliaisuus, avoimuus ja tutkiva luonne saa minut paikkoihin, minne en olisi uskonut ikinä pääseväni! Joten nyt kysyn vain yhden kysymyksen: Miten voisin auttaa juuri sinua?

Minuun voi ja pitää olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, koski asiasi yhteistyötä, ihmettelyä, jotain akuuttia pulmaa tai mitä tahansa. Olen helposti lähestyttävä ihminen ja minulla on tapana auttaa, jos joku apuani tarvitsee.

pauliina@luovalapio.fi

044 362 9552

En ehkä voi pelastaa maailmaa, mutta voinhan aina yrittää!