Art Of Silence®️

Art of Silence ®️ 

"Muutosvoima nousee hiljaisuuden kauneudesta, joka kasvaa meissä kaikissa"

Art Of Silence®️ Podcast nyt Spotifyssa. Pääset tutustumaan ohjattuihin meditaatioihin omassa rauhassa, vaikka matkalla kotiin ❤️

Etsitkö keinoja stressin hallintaan, sisäisen hälinän vaimentamiseen ja luovuuden lisäämiseen? 

--> Olet juuri löytänyt kotimaisen menetelmän, joka yhdistelee meditaatiotekniikoita taiteen tekemiseen. Art Of Silence®️ on uusi, kokeileva ja moneen taipuva menetelmä. Ja mikä parasta, se sopii ihan tavallisille ihmisille. Sinun ei tarvitse olla munkki, joogi, taiteilija tai edes alan harrastaja saadaksesi käyttöön kaikki meditaation ja taiteen tekemisen hyödyt. "Rauhallinen, levollinen ja voimaantunut olo vielä viikko harjoituksen jälkeen"

"Iloinen olo. Ajan viettäminen hyväntuulisessa seurassa teki hyvää."

"Jouduin kohtaamaan epämukavia (kin) tunteita joka sinänsä on tosi hyvä."

TUNNISTATKO ITSESI?

🌿 Koet jatkuvaa stressiä, väsymystä tai sinulla on uupumisen oireita? 

🌿 Oma luovuus on kadoksissa, arki on yhtä suorittamista ja läsnäololle tai omien tarpeiden kuuntelemiseen ei ole yhtään aikaa? 

🌿 et jaksa keskittyä mihinkään pitkäkestoiseen valmennukseen tai koulutukseen vaikka haluaisit ja olet innokas oppimaan uutta?

🌿 Tiedät miten toimia haastavissa tilanteissa, kun olet rauhallinen ja levännyt, mutta kuppisi menee helposti nurin jos olet paineen alla tai väsynyt?

🌿 Ajattelet, että et osaa meditoida. Sinua suorastaan ärsyttää ihmiset, jotka kertovat istuvansa lootusasennossa aamuviideltä helposti ja virkeänä - sinä sen sijaan heräät nippa nappa herätyskelloon ja raahustat töihin väsyneenä. 

🌿 Luovat menetelmät ei kertakaikkiaan kiinnosta. Et ole yhtään taiteellinen - omasta mielestäsi. Koulu teki selvää jälkeä itsetunnostasi taiteen tekemisen tai minkään luovan toiminnan suhteen. 

--> Jos vastasit kyllä ainakin muutamaan näistä, kannattaa jatkaa lukemista

🍀 Sisälläsi kiehuu ristiriitatilanteessa, mutta et tiedä miten purkaa tuo olo kehostasi. Et osaa sanoittaa tunteitasi. Iso möykky sisälläsi on välillä niin painava, että ahdistaa jo hengityskin. 

🍀 et tunnista kehosi viestejä ja sinulla on monenlaista kremppaa migreenistä selkäkipuun tai kaikkea mahdollista epämääräistä vuosi vuodelta. 

🍀 Haluaisit edes hitusen sitä naapurin isännän levollisuutta ja rauhaa, mikä hänestä huokuu ja mietit, miten se on mahdollista

🍀 Olit lapsena innokas tarinankertoja, piirtäjä tai kokeileva rakentelija, mutta olet haudannut kaiken luovuuden vuosiksi - ei ole aikaa, et tiedä mistä aloittaa ja välineetkin puuttuu. Äh, liian monimutkaista. 

🍀 Haluaisit tuoda omaa sisäistä maailmaasi näkyviin ja häikäistä kaikki työkaverit hyvällä energialla 

🍀 Tiedät, että sinun pitäisi muuttua ja tehdä enemmän omia juttuja ja tuoda hyvää itsellesi. 

🍀 Sydämesi sanoo, että jotain on muututtava, mutta et uskalla ottaa ensimmäistä askelta. et edes tiedä, mihin suuntaan lähteä. 

--> Minulla on sinulle hyviä uutisia, sillä...

SINUSTAKIN VOI TULLA LÄSNÄOLON TAITEEN MESTARI

Art Of Silence®️ -menetelmästä löytyy polku jaksamiseen, hyvinvointiin ja läsnäolotaitoihin - luovasti ja itseä kuuntelemalla

Työyhteisöjen kysynnästä syntynyt taidelähtöinen hyvinvointimenetelmä Art Of Silence®️lisää jaksamista, hyvinvointia, muutoskykyä ja mielekkyyden tunteita. Samalla se säätelee vireystilaa. Olemme usein jatkuvassa yliviritystilassa (pakko tehdä kaikki heti nyt) tai alivirittyneitä (en jaksa enää yhtään mitään). 

 • Art of Silence®️ on tilattavissa fyysisesti valmennuksena, mutta myös online-versiona sekä mukaan tapahtumiin, festareille ja esimerkiksi hyvinvointipäiviin ja koulutuksiin.

 • Art Of Silence®️ sopii moneen - pääset kokemaan luovan toiminnan kautta syntyviä hienoja oivalluksia ja hyvää tekeviä vaikutuksia joko omalta näytöltäsi kotisohvaltasi tai yhteisessä harjoituksessa livenä ihmisten kanssa. 

 • Intuitio, luovuus ja muutosvoima nousevat hiljaisuudesta, joka on läsnä meissä kaikissa. Mukana olevat helpot meditaatioharjoitukset vaimentavat mielen sisäistä hälinää ja kiireen tuntua sekä auttavat löytämään omia vahvuuksia, positiivisia tunteita sekä rauhoittamaan ylivirittynyttä hermostoa ja mieltä. 

Art of Silence®️ -menetelmän tehosta on vaikuttuneet ja ilahtuneet mm. sairaalan sädehoidon henkilökunta, psykiatrisen osaston henkilöstö, ylihoitajat, esihenkilöt, ammattikorkeakoulun opettajat ja YAMK-opiskelijat. Menetelmää on kokeiltu myös koululaisille ja sitä on toivottu osaksi jokaista koulupäivää. Menetelmä on myös kansainvälinen - se on ollut mukana Manchesterin keskussairaalassa osana taideohjelmaa eri osastojen henkilökunnalle ja esimiehille, Intiassa työpajana sekä Sveitsiläisessä lääketieteen konferenssissa.  

Art Of Silence®️ on Luovan Lapion kehittämä ja rekisteröimä kotimainen konsepti, joka yhdistelee läsnäoloharjoituksia taiteen tekemisen eri menetelmiin helposti, luovasti ja yksilön omaa osaamista ja vahvuuksia korostaen. Art Of Silence®️ on suunnattu erityisesti sellaisille henkilöille tai työyhteisöille, joissa on paljon stressiä, kuormituksen tunnetta, haastavia tilanteita ja uupumisoireita. Se soveltuu myös hyvin työhyvinvoinnin tueksi ja palautumisen työkaluksi esimerkiksi pitkän projektin tai muutostilanteen aikana tai jälkeen. Art Of Silence -harjoitus tehdään henkilökohtaisesti, mutta yhdessä ollen. Taiteen tekemistä ei tarvitse etukäteen osata, harjoitukset ovat kaikille soveltuvia. Usein menetelmän aikana syntyneet teokset herättää innostusta oppia lisää itsestä, taiteesta ja läsnäolotaidoista!

Art Of Silence on niin helppo menetelmä, että sen voi oppia kuka tahansa, missä tahansa, missä tilanteessa tahansa. 


Miten kehollisuus ja läsnäolotaidot vaikuttavat hyvinvointiin?

- Olemme kaikki tuntevia olentoja. Myös ne, jotka väistävät tunnepuheen ja kertovat että pitää ajatella järkevästi. Työyhteisöissä on usein eri tavoin toimivia ja ajattelevia yksilöitä. Osa menee kuin höyryjuna tilanteessa kuin tilanteessa ja osa pystyy aistimaan kaikenlaiset energiat - kuin antennit ojossa jatkuvasti. 

- Jos kuormitut helposti ilmapiiristä ja tunnet kehossasi erilaisia tunteita, sinulle voi olla hyötyä kehollisista läsnäolotaidoista oman jaksamisen tukena

- Olemme ihmisinä vasta nuoria teknologian käyttäjiä. Kuitenkin arkemme täyttyy jatkuvasta viestinnästä, kommunikoinnista ja erilaisilla teknisillä laitteilla työskentelystä. Niistä on myös paljon hyötyä, mutta voimme kuormittua jatkuvasti tavoitettavissa olemisen, tietotulvan ja ärsykkeiden maailmassa. Kehollisten menetelmien avulla pystymme säätelemään vireystilaamme esimerkiksi hengitysharjoitusten ja mielikuvaharjoitusten avulla. Aivot saavat lepoa ja pystyt suuntamaan omaa osaamistasi oikeisiin asioihin. 

- Vaikka olisit yksin ja työskentelet etänä, saatat kaivata ihmiskontaktia ja vuorovaikutusta. Joskus oman läsnäolon kirkastaminen ja kehollisten harjoitusten kautta myös yksinäisyyden tunne helpottuu ja läsnäolevassa tilassa olet turvassa kehossasi. 

  Art Of Silence koululuokassa 1-3 -luokkalaisille lapsille

  "Avatessani rentoutuksen jälkeen silmät, olinkin koulun luokkahuoneessa, jossa oli täysin rentoutuneita lapsia. Yksi lapsi oli rentoutunut niin paljon, että oli nukahtanut. Lapset hymyilivät meille ja kyselivät lempeitä kysymyksiä. Rentoutuksen jälkeen lapset kirjoittivat ihania asioita ja piirsivät sydämiä sekä kuvia ystävyydestä. Lapset olisivat myös halunneet jäädä rentoutukseen pidempään. Itse tunsin itseni koko päivän ajan energiseksi, hyväntuuliseksi ja hyväksyväksi.💕"

  - Lääkäri, Art Of Silence-osallistuja koululuokassa


  Luovuus ja läsnäolon taide syntyy hiljaisuudessa

  Art Of Silence®️ -menetelmän ja valmennuksen on kehittänyt Luova Lapio -yrityksen johtaja, joogi ja intialaisen henkisen mestarin oppilas Pauliina Haouami (Maa Nispruh Shambhavi), joka on mukana kaikissa sessioissa joko yksin tai yhdessä toisen taiteilijan kanssa. 

  Löydä sisäinen luovuutesi ja anna onnistumisen kokemusten sinussa herätä tämän helpon ja iloa tuovan harjoituksen avulla. Taidemenetelmät on helppoja, esimerkiksi luovaa kirjoittamista, kehollisia läsnäoloharjoituksia, kuvallista ilmaisua tai musiikkia. 

  "Löydä sisäinen luovuutesi ilon, levollisuuden ja hyväksyvän läsnäolon kautta"

  Miksi valita Art Of Silence®️ -valmennus?

  • Olen kouluttautunut vuosien saatossa erilaisiin luoviin taidemenetelmiin, kuten musiikkiin, sanataiteeseen, kirjallisuuteen ja valokuvaamiseen.  

  • Lisäksi olen intialaisen henkisen mestarin suomalainen oppilas, suoraan mestarin ohjauksessa vuodesta 2016. Olen käyttänyt vuosia oman henkisen kapasiteettini löytämiseen ja opin jatkuvasti lisää. 

  • Harjoitan meditaatiota ja joogaa päivittäin sekä opiskelen myös TRE-menetelmää suomalaisen opettajan johdolla (Tension and trauma release excercise). 

  • Uskon, että pystyn omien trauma- ja uupumuskokemusteni avulla olemaan tukena myös voimavaroiltaan heikoimmassa asemassa oleville, läsnäolon ja sydämen johdattamana. 

  • Art Of Silence ®️ on oma lempilapseni, johon olen ladannut paljon hyvää tekevää energiaa ja osaamistani, kaikella rakkaudella. 

  Mitä valmennuksessa tehdään?

  Art Of Silence ®️ -metodissa on turvallinen ilmapiiri, ohjaus ja henkilökohtainen polku - jokaisella osallistujalla. 

  - Art Of Silence -valmennus räätälöidään tilaajan toiveen mukaan. 

  - Valmennuksen voi tehdä myös ulkona, luonnossa, jolloin vaikutus voi olla vielä paljon tehokkaampi

  - Valmennus aloitetaan aina hetkeen pysähtymisellä. Kännykät suljetaan, ja kaikki paikalla olijat osallistuvat itselleen turvallisella tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos jokin annetuista ohjeista ei tunnu miellyttävältä, sen voi ohittaa. 

  - Koko keho pysäytetään, käännetään katse sisäänpäin omaan kehoon ja vointiin sekä opetellaan kuuntelemaan kehon viestejä

  - Mielenhallintaan opetellaan helppoja menetelmiä. Jatkuva ajatustulva ja bla bla blaa tuleekin erilaiseen kontekstiin. 

  - Kun keho ja mieli on pysähtynyt, saadaa tilaa luoville ajatuksille, omalle sisäiselle viisaudelle sekä syntyy uusia polkuja kuljettavaksi. 

  - Hiljaisuuden jälkeen tehdään taidetta ❤️ Yhdessä, luovasti ja ilon kautta. 

  - Yhdistelen Art Of Silenceen mukaan myös healing sounds -elementtejä, kuten koshi-kelloja ja äänimaljoja - joskus myös laulua. 


  Art Of Silence -työpaja Intiassa. Opetuskielenä Englanti, Suomi ja Hindi. Tammikuu 2022.

  Kuvagalleria

  Kuvagalleriassa esimerkkejä Art Of Silence®️ -sessioista vaihdellen tunnin pituisista viikonloppukursseihin. Menetelminä käytetään useimmiten kirjoittamista tai kuvataidetta (valokuvaus myös) ja menetelmän voi valita tilausvaiheessa yhdessä kanssani. Osallistujat ovat olleet kaikenikäisiä, eri kulttuureista sekä sukupuolista. Ohjaan myös englanniksi. 

  Art Of Silence®️

  Online -valmennus | MINIKURSSI 1

  Osaksi koulutuspäivää, tapahtumaa tai webinaaria. 

  Kesto: 60-90 minuuttia

  Osallistujamäärä: 5-40

  Kysy tarjousta isommista osallistujamääristä, jolloin hintaan lisätään toinen ohjaaja.

  Tekniikka tilaajalta (Teams, Zoom jne), ellei toisin sovita. 

  Livevalmennus | MINIKURSSI 2

  Osaksi työhyvinvointipäivää, tapahtumaa, asiakastilaisuutta

  Kesto: Minikurssi  3 h

  Osallistujamäärä: max. 40

  Paikka: Asiakkaan tiloissa/vuokratiloissa

  Kysy tarjousta isommasta osallistujamäärästä, hintaan lisätään toinen ohjaaja/lisäohjaajia (koulutettuja Art Of Silence -ohjaajia)

  Premium-valmennus

  Kesto: Päivä - tai viikonloppukurssi

  Voit tilata AOS -session kehittämispäiville, työhyvinvointipäiviin tai isompiin tapahtumiin. Esimerkiksi joogatapahtumat, retriitit ja kehittämispäivät. Retriiteillä ohjelmaan kuuluu sekä yksilö- että ryhmävalmennuksia päivän kestosta riippuen. 

  KYSY LISÄTIETOJA KESTOSTA JA SISÄLLÖSTÄ

  Osallistujamäärä: max 60 /lisäohjaajilla max 200

  Materiaalikulut lisätään hintaan. 

  Matka- ja majoituskulut lisätään hintaan. 

  HALUATKO OTTAA YHTEYTTÄ?

  Asiakaspalautteita:

  "Iloinen olo. Ajan viettäminen hyväntuulisessa seurassa teki hyvää."

  "Jouduin kohtaamaan epämukavia (kin) tunteita joka sinänsä on tosi hyvä."

  ​"Oloni oli session jälkeen virkistynyt. Oma uuvahtanut luovuus ja leikkisyys lisääntyivät ainakin hetkellisesti- harjoituksen jälkeen oli kiva tulla perheen pariin hassuttelemaan. Jotain pinnan alla ollutta heräsi."

  "Rauhallinen, levollinen ja voimaantunut olo vielä viikko harjoituksen jälkeen"

  "Ihanat ohjaajat! Tuntui hyvältä olla tässä, ja jopa ennestään vieraiden kanssa oli jotenkin yhteisöllinen olo"

  "Art Of Silencen jälkeen oli virkistynyt mieli, hauska oli heittäytyä mukaan ja kommunikoida tuiki tuntemattomien kanssa annettujen tehtävien kautta."

  "Please, come back soon" - palaute henkilökunnalta /Manchester hospitals

  "Aamulla ajattelin, etten kestä enää päivääkään töissä. Nyt on ihan hyvä olo, kiitos tästä"- palaute henkilökunnalta/terveydenhuolto

  "Kun avasin silmät, olinkin koulun luokkahuoneessa, jossa oli täysin rentoutuneita lapsia. Yksi lapsi oli nukahtanut. Lapset hymyilivät meille ja kyselivät lempeitä kysymyksiä. "- palaute koululta ohjaajalta

  "Kun lapset lähtivät opettajansa kanssa Art Of Silence®️ harjoituksesta, he kiittivät rentouksesta ja osa olisi halunnut jäädä vielä tilaan, koska siinä oli niin hyvä olla." - palaute alakoululta

  "Olette ihania. Kiitos, nyt on hyvä olo." -tyttö 7 v

  "Tuntuu rauhalliselta." -poika 7 v

  CreaDemo

  Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on tukenut Art Of Silence®️ -menetelmän saattamista online -formaattiin.