Vähemmän puhetta, enemmän tekoja

15.12.2023

Vieläkö henki kulkee? Onko edelleen energiaa vuoden loppua kohden? Millaiset ajatukset hiipii mieleesi hetkestä toiseen?


Olemme yhtä kuin ajatuksemme. Kyllä, kaikilla meillä on uniikki elämä, erilainen maailmankuva, elämänkokemukset ja siitä kaikesta heijastuu todellisuutemme. Tulkitsemme asioita aina omasta sisäisestä maailmastamme.


Miksi sillä on väliä, millainen sisäinen maailma meillä on?
🌿 Jos mielesi on kaaoksessa löydät ulkopuoleltasi varmasti kaaosta. Esimerkiksi olet kiireinen ja lapsetkin pitäisi hakea hoidosta ja harrastuksista. Juuri kun juokset autolle, liukastut ja satutat peppusi. Tai autoillessasi tuntuu, että kaikki maailman sunnuntaiajelijat ovat tulleet juuri sinun eteesi kun on kiire.
🌿Jos mielesi vetää kritiikkiin, näet ulkopuolellasi kritisoitavaa. Tai jos joku esittää sinulle kritiikkiä, haluat vyöryttää oman kritiikkisi ja epävarmuutesi eteenpäin. Käypä jonkun uutisen kommenttiosiossa lukemassa, siellä niitä vyöryttäjiä näkee ilmielävänä (tai nimimerkin takana)
🌿 Toisen "totuus" on vain yksi totuus, sinun "totuutesi" vain sinun totuutesi. Kukaan ei koskaan tule ymmärtämään sinua 100%. Vain sinä itse, jos suostut itseäsi kuuntelemaan. Itseymmärryksen myötä ymmärrät myös sitä toisen totuutta ehkä paremmin. Ja sitä rataa. 


Ihmisten henkinen kehitys on vielä lapsenkengissä, väitän näin silläkin uhalla, että et ehkä pidä siitä ajatuksesta. Olemme kehittyneet tiedollisina, älykkäinä, tieteellisinä ja ajattelukykyisinä henkilöinä huimasti - jos katsot ympärillesi, näet paljon teknologiaa, keksintöjä, elämää helpottavia asioita (itse näpyttelen viestiä kotitoimistolla suuren tietokonenäytön edessä suoraan sähköpostiohjelmaan, niin helppoa!). Tapamme hallita tunteitamme, henkisyyttämme ja sitä sisäistä viisautta, hiljaista tietoa, on kuitenkin jäänyt kaiken tämän ns. faktatiedon ja materialistisen kehityksen jalkoihin. Esimerkkinä tästä kaikki konfliktit työpaikoilla - työpaikkakiusaaminen ehkä rajuimpana ilmiönä. Emme osaa olla läsnä, kykeneväisiä vastaanottamaan toisen ihmisen olemista sellaisenaan, hyväksymään jokaista hetkeä ilman kontrollin tarvetta tai jotain suurempaa päämäärää. Analysoiva ja murehtiva mieli hyökkää heti paikalle. Vaikka organisaatio olisi kuinka high-tech, täynnä koulutettuja ja vielä koulutetumpia yksilöitä, silti laahustamme jäljessä, mitä tulee työhyvinvointiin, stressin säätelyyn ja omiin tunnesäätelytaitoihin tai johtamiseen.

Kuulostaako yhtään tutulta?
Koska joulu lähestyy ja mä tiedän, että et jaksaisi enää yhtään kehittyä, ottaa vastaan tai lähteä mukaan mihinkään, totean vaan että anna olla. Kaikki on hyvin. On ihan ok olla väsynyt ja kiireinen. Kiirekin poistuu sillä silmänräpäyksellä, kun hengität syvään ja toteat että kaikki järjestyy. Kokeilepa. 


Näitä taitoja ja paljon muutakin otan esille Art Of Silence-valmennuksessa sekä muissakin tilattavissa hyvinvointiluennoissani. Tein ihan ekan "meditaatioluennon" vuonna 2018 Lontoon yliopistolla, Business Schoolissa. Käytin minulle varatusta 10 minuutin kulttuurihyvinvointia sairaalassa -luennosta puolet meditaatioharjoitukseen, englanniksi. Ajattelin, että tämä on urani loppu, mutta menkööt. Toisin kävi. Yksikin matemaatikko (proffa) tuli sanomaan, että hän tuli vahingossa paikalle kuuntelemaan avoimesta ovesta ja tämä oli juuri mitä hän tarvitsi. Että jatka samaan malliin, täällä (finanssialan keskuksessa) ei ole mitään tällaista koskaan, ikinä kuullutkaan. 


Voidaanko teillä hyvin? Onko ympärilläsi kriitikoita, mahdollistajia vai läsnäolon mestareita? Jälkimmäisen taidon opettelussa olen mielelläni tukenasi. Koska maailma tarvitsee kannustajia, tasapainoa, hyvää energiaa, luovuutta, riittävyyden tunnetta, rakkautta ja ihmisyyttä. Älä anna kiiltävän kuoren ja suurien lupausten hämätä. Muutos on mahdollinen, kaikille meistä.

Terveisin,
Pauliina "kohti henkistä edelläkävijyyttä" Haouami
Sydämen johdattama sielu, toimitusjohtaja ja perheenäiti Laajasalosta

Oletko erityisen äiti?
Etsin sinua, erityisen hieno äiti, joka kaipaat muutosta kuormittavaan arkeen, keinoja omaan hyvinvointiin ja luovuuteen sekä kehollisia menetelmiä stressin ja ahdistuksen purkuun
Kaikki hyvä minussa kasvaa -verkkovalmennukseen >>

P.S. Ensi vuoden valoisimmat ja kannustavimmat luennot ja hyvinvointivalmennukset kannattaa buukata nyt, että yrittäjä osaa suunnitella sisällöt ajoissa. 044 362 9552 tai pauliina@luovalapio.fi


P.P.S. Vaikka maailma ympärilläsi kuohuu, sisälläsi voi olla rauha ja hiljaisuus. Trust me ✨