PROJECT 04

Päätin rikkoa hiljaisuuden

Nyt on aika työntää sivuun

kaikki se aines

josta pitää vaieta.

Olla kertomatta. Sanomatta.

Ja näyttää vahvalta

Vaikka kaukana

tuolla jossain

mielen sumulaaksossa

Vaeltaa se pimeys

joka on kohdannut minutkin

uudestaan ja uudestaan

 

Hengitä rauhassa

Mutta älä anna

maailman valojen sammua

Ennen kuin jokainen sivu

on käännetty

pimeä kiedottu

ymmärryksen viittaan

ja kerrottu kaikille

että kaunista on

olla keskeneräinen.

 

 

Pauliina Lapion valokuvanäyttely Valo meissä käy läpi henkilökohtaista paranemisprosessia luontokuvien, valon ja tekstien kautta. Mukana on teoksia vuosilta 2010-2021. Kuvissa näkyy tarkkaileva ote luontoon ja kuvattaviin kohteisiin. Taiteilija pyrkii kuvillaan löytämään pysähtyneistä hetkistä kauneutta ja valoa. Useissa kuvissa toistuu veden elementti eri muodoissaan. Kuvissa on myös taiteilijoista otettuja teoskuvia. Näyttelyn tekstit kertovat vaikeista aiheista, kuten surusta, häpeästä, vihasta, yksinäisyydestä ja traumaattisista kokemuksista, kuitenkin pukien ne kauniiksi ja toivoa tuoviksi ajatuksiksi ja ymmärrystä antaen. Näyttely on samalla kunnianosoitus luonnolle ja sen kauneudelle sekä ihmisen kyvylle löytää paranemisen elementit taiteen sekä luonnon kautta.

 

Pauliina Lapio on valokuvaaja, tuottaja, kirjoittaja, luovan työn ammattilainen, kouluttaja ja intialaisen henkisen mestarin suomalainen joogaoppilas. Monipuolinen kokemus taiteen kentällä alkoi vuonna 2003 tapahtumatuottajana ja viimeisimpänä työnantajana oli Taiteen edistämiskeskus, jossa hän toimi taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilijana vuosina 2015-2020. Nyt Lapio on yksityisyrittäjä tarjoten taide- ja hyvinvointipalveluita asiakkailleen.

 

Lapio on kuvannut 6 -vuotiaasta asti. Hän on tehnyt bändien promokuvauksia, hääkuvauksia, tapahtumakuvausta, kirjojen kuvitusta sekä matkakertomuksia valokuvaten eri organisaatioissa. Intohimona hänellä on luontokuvauksen lisäksi jooga, tanssi, runot, musiikki ja performanssitaide. Jälkimmäisen parissa hän on tehnyt esiintymisiä Enkeli Ensemble -nimisessä kokoonpanossa.

 

Näyttelyn avajaiset 9.9. klo 15-19

Muut aukioloajat asukastalon aukioloaikojen mukaan ma-pe.

Olen paikalla useimpina päivinä näyttelyn ajan https://pikkuhuopalahti.fi/asukastalo/

Tervetuloa!

 

Lisätiedot:

Pauliina Lapio

044 362 9552

pauliina.lapio@gmail.com

 

www.luovalapio.com

 

 

 

Näyttely on tuotettu Taiteen edistämiskeskuksen tuella.