top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaPauliina Lapio

Taidetta! Kulttuurihyvinvoinnin käsikirja julkaistu

Viime viikolla 11.11.2020 julkaistiin Suomessa ensimmäinen kulttuurihyvinvointiin keskittyvä käsikirja. Kirjan päätoimittajana toimi entinen esihenkilöni Johanna Vuolasto Taiteen edistämiskeskukselta. Kirjan toimittajina olivat Taiken uuden asiantuntijapisteen kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijat Isto Turpeinen sekä Pia Houni.


Kirjassa käydään läpi kattavasti ja monipuolisesti kulttuurihyvinvoinnin alaa runsaiden käytännön esimerkkien ja toimintamallien avulla. Kaikki osa-alueet on otettu huomioon aina rahoituksesta vaikuttavuuden arviointiin ja mittaamiseen.


Kirjan olisi syytä löytää jokaisen terveyden edistämisen henkilön, taiteeseen ja sen vaikuttavuuteen kriittisesti suhtautuvan, terveydenhuollon oppilaistosten opettajien ja oppilaiden, taidelaitosten henkilökunnan, taiteen rahoittajien ja tutkijoiden sekä tietenkin taiteilijoiden sekä alla opiskelevien työpöydälle - ei kirjahyllyyn koristeeksi tai pölyttymään. Jos ei tykkää omistaa kirjojatai ei ole kovakantiseen opukseen varaa, on oppaasta myös ilmainen PDF -versio olemassa täällä.


Kirja on Luovalle Lapiolle myös sillä tapaa henkilökohtainen, että se sisältää paljon kirjoittamaani tekstiä (esimerkiksi taiteilijan työstä sotessa) sekä yllättäin ottamiani valokuvia yli kymmenen vuoden aikana erilaisista taideprojekteista. Sain kunnian viime keväänä toimia kirjan kuvatoimittajana, eli suurin osa kirjan kuvista on pyörähtänyt joko kamerani tai tietokoneen kovalevyni kautta. Ja ekaa kertaa ikinä.


Tässäpä niistä muutama maistiainen.
39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page