top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaPauliina Lapio

”Positiivinen resonanssi”, flow-tila tai mindfullness kiinnostaa yhä enemmän

Simo Routarinne / Art of Silence -työryhmän jäsen


Olen vuorovaikutusmuotoilija ja soveltavan improvisaation valmentaja nykyiseltä toimenkuvaltani, ammattinimikkeet olen ihan itse keksinyt, koska työtäni kuvaavia nimikkeitä ei ollut aiemmin olemassa. Polkuni näihin hommiin alkoi teatterikorkeakoulusta Turkan aikaan, silloin sain tutustua mustan pedagogiikan synkimpään ytimeen. Pian valmistuttuani tutustuin improvisaatioteatteriin ja Keith Johnstoneen ja ”valkoisen” impropedagogiikan säkenöivään ytimeen. Olen Stella Polariksen perustajajäsen ja kahdenkymmenen vuoden yhteisellä taipaleellamme kehitin ennen kaikkea soveltavaa koulutustoimintaamme sekä käänsin Keith Johnstonea suomeksi. Polkuni jatkui oman yrityksen perustamisella, 2010 syntyi Proimpro, 2016-19 tein vierailun Improvmentin luovana johtajana ja 2019 perustin uusimman yritykseni Doninton neljän yhtiökumppanini kanssa. Teen päätyökseni toiminnallisia ja taidelähtöisiä menetelmiä käyttäviä valmennusprosesseja yrityksille ja yhteisöille. Doninton uusi aluevaltaus on diginatiivi webapp, jonka avulla voi tuunata työelämänsä ja organisaatiokulttuurin uusiksi toimimalla ”salaisena muutosagenttina”.


Polkuni näihin hommiin alkoi teatterikorkeakoulusta Turkan aikaan, silloin sain tutustua mustan pedagogiikan synkimpään ytimeen. Pian valmistuttuani tutustuin improvisaatioteatteriin ja Keith Johnstoneen ja ”valkoisen” impropedagogiikan säkenöivään ytimeen.

Soveltavan improvisaation valmentajana olen huomannut, että minua kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän ihmisten välinen luova yhteys, ”positiivinen resonanssi”, flow-tila tai voisihan sitä kutsua vaikkapa jaetuksi mindfullnessiksi. Mielestäni mindfullness-menetelmiä voi yhdistellä mihin inhimilliseen toimintaan tahansa - ja improvisaation yhdistäminen mindfullnessiin on täysin luontevaa, onhan esimerkiksi ”huomaa enemmän” yksi improvisaation keskeisistä metataidoista.

On ilo liittyä mukaan tähän luovaan ja lämpimään joukkoon kehittämään aivan uudenlaisia tapoja yhdistää taidetta ja mindfullnessia! Odotan yhteistä matkaamme malttamattomana!


Terveisin Simo Routarinne / Doninto oy


53 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page