top of page
Etsi
  • Writer's picturePauliina Lapio

Paluu lapsuuden maisemiin - Valo meissä suuntaa Taidekeskus Järvilinnaan


Näyttely on kiertonäyttely, joka oli ensimmäistä kertaa esillä Helsingissä syyskuussa 2021 ja sen jälkeen Jyväskylässä helmi-maaliskuussa 2022. Seuraavan kerran näyttely tule Järvilinnaan Laukaaseen – paluu lapsuuden maisemiin.


Valo meissä –näyttely käy läpi henkilökohtaista paranemisprosessia luontokuvien, valon ja tekstien kautta. Kuvissa näkyy tarkkaileva ote luontoon ja kuvattaviin kohteisiin sekä pysähtyneiden hetkien kauneutta ja valoa. Tekstit kertovat vaikeista aiheista: surusta, häpeästä, vihasta, yksinäisyydestä ja traumaattisista kokemuksista; kuitenkin pukien ne kauniiksi ja toivoa tuoviksi ajatuksiksi ymmärrystä antaen. Näyttely on samalla kunnianosoitus luonnolle ja sen kauneudelle sekä ihmisen kyvylle löytää paranemisen elementit taiteen ja luonnon kautta. Mukana on teoksia vuosilta 2011–2021. Osa kuvista sijoittuu Laukaan Tarvaalaan ja Lievestuoreelle, joka on minun syntymäkotini.
Näyttelyssä mukana myös toinen suruun liittyvä näyttelykokonaisuus


Samassa Linnasalissa, jossa oma näyttelyni pidetään on myös pitkäaikaisen taiteilijakollegani Hannele Torniaisen näyttely Pala sielusta – Surun ja toivon kuvia. Pala sielusta-näyttelyssä on esillä teoksia, jotka ovat syntyneet omakohtaisessa suruprosessissa. Luova työskentely on ollut Hannelelle selviytymiskeino läheisen kuoleman jälkeen. Vaikeasta aiheesta huolimatta taiteilija toivoo, että teoksista välittyy myös toivoa, keveyttä ja kauneutta. Kuolema on siirtymä toiseen maailmaan, ei kaiken loppu. Näyttelyssä on esillä maalauksia, esineinstallaatioita ja runoja.

Äitienpäivän erikoinen Taidekeskus Järvilinnassa äitienpäivänä 8.5.


Kahden äidin - ja taiteilijan - keskustelutilaisuus äideiltä äideille on samalla näyttelyn avajaistilaisuus. Tule kuuntelemaan puhetta taiteesta, äitiydestä, esillä olevista teoksista ja niiden herättämistä tunteista sekä runoutta - myös sellaisia runoja mitä näyttelyssä ei ole esillä.


Tarjoamme chaita ja pikkupurtavaa. Vapaa pääsy!


Lisätiedot:


Hannele Torniainen 050 5171797, hannele.torniainen@gmail.com

Pauliina Lapio 044 362 9552, pauliina.lapio@gmail.com


https://www.jarvilinna.fi/tulevat-nayttelyt/


7 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page