top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaPauliina Lapio

Artsequalin toimenpidesuositus sairaaloille ja terveyspalveluille taiteen käytöstä julkaistu!

Päivitetty: 17. marrask. 2020Terveydenhuoltoala voisi tulla entistä ihmiskeskeisemmäksi, potilaslähtöisemmäksi ja tasa-arvoisemmaksi taiteen ja kulttuurin keinoin, toteaa ArtsEqual-hankkeen asiantuntijaryhmä uudessa toimenpidesuosituksessaan ”Kulttuuri ja taide sairaalassa ja muissa terveyspalveluissa”.


Kun taide ja kulttuuri otetaan huomioon nykyistä paremmin terveyspalveluissa, on hoitotyö myös entistä eettisempää.


Taiteen avulla myös organisaatioiden toiminta- ja keskustelukulttuurista tulisi avoimempaa, asiantuntijat perustelevat. Näin myös terveyspalveluorganisaation toimijoiden arvomaailma laajenisi ja keskinäinen luottamus vahvistuisi. Siten organisaatioista tulisi myös aikaisempaa ketterämpiä.


ArtsEqual-hankkeen Kulttuuri ja taide sairaalassa ja muissa terveyspalveluissa -toimenpidesuosituksen ovat kirjoittaneet tohtorikoulutettava Taru-Anneli Koivisto ja CERADA-tutkimuskeskuksen johtaja Kai Lehikoinen Taideyliopistosta, taiteen ja hyvinvoinnin asiantuntija Pauliina Lapio New Beat Oy:stä, kulttuurihyvinvoinnin yliopettaja Liisa-Maria Lilja-Viherlampi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa sekä Turun yliopiston kliinisen hoitotieteen professori Sanna Salanterä.


Koko suosituksen löydät Artsequalin sivuilta PDF-muodossa.


Jutun kuva on Keski-Suomen keskussairaalan nuorten psykiatrisen osaston taiteilijaresidenssistä, jossa myös henkilökunta pääsi tekemään taidetta. Kuva @ Pauliina Lapio 2019.


7 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page