Valo meissä näyttely avaa Laajasalon kirjaston kesän

03.06.2023

Laajasalolaisen Pauliina Haouamin valokuvanäyttely Valo meissä käy läpi henkilökohtaista paranemisprosessia valokuvien ja runojen kautta. Mukana on teoksia vuosilta 2011-2021. Kuvissa näkyy tarkkaileva ja henkilökohtainen ote suomalaiseen luontoon ja kuvattaviin kohteisiin. Taiteilijan kuvista löytää pysähtyneiden hetkien kauneutta ja valoa. Mukana kuvissa on myös teoskuvia taiteilijoista taiteen tekemisen äärellä.


Näyttelyn tekstit ja runot kertovat vaikeista aiheista, kuten surusta, häpeästä, vihasta, yksinäisyydestä ja traumaattisista kokemuksista, kuitenkin pukien ne kauniiksi ja toivoa tuoviksi ajatuksiksi ja ymmärrystä antaen, ihmisyyttä ja rakkautta korostaen. Näyttely on samalla kunnianosoitus luonnolle ja sen kauneudelle sekä ihmisen kyvylle löytää paranemisen elementit taiteen sekä luonnon kautta. Kuvat ja tekstit on syntyneet vuosien varrella kuvausmatkoilla Keski-Suomessa, Uudellamaalla ja yksi teoskuva on Roomasta.


Näyttely saapuu kesäkuussa Laajasalon kirjastoon. Pauliina Haouami muutti Munkkiniemestä Laajasaloon vuonna 2022 nähtyään Laajasalon luonnon kauneuden ja rauhallisuuden. Haouami on alun perin kotoisin Laukaasta, Keski-Suomesta.


Pauliina on kuvannut 6 -vuotiaasta asti. Hän on tehnyt bändien promokuvauksia, hääkuvauksia, tapahtumakuvausta, kirjojen kuvitusta sekä matkakertomuksia valokuvaten eri organisaatioissa. Intohimona hänellä on luontokuvauksen lisäksi jooga, sanataide, musiikki ja performanssitaide. Jälkimmäisen parissa hän on tehnyt esiintymisiä Enkeli Ensemble -nimisessä kokoonpanossa.


Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 1.6. klo 17.00 Laajasalon kirjaston Galleria Salmessa, jossa taiteilija on paikalla keskustelemassa yleisön kanssa ja tutustumassa laajasalolaisiin.

Näyttely on avoinna 2.-30.6. kirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Tervetuloa!


Valo meissä -näyttely on kiertonäyttely, joka on ollut aiemmin esillä Helsingissä 9.9.-10.10.2021 ja Jyväskylän Kortteli Klubilla 4.2.-19.3.2022 sekä Laukaan Taidekeskus Järvilinnassa toukokuussa 2022.


Tervetuloa!


Lisätiedot:

Pauliina Haouami

Taiteilija, kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija, kouluttaja Luova Lapio

044 362 9552

pauliina@luovalapio.fi

www.luovalapio.com


Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.